Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içinde bir kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yani, baş üstelik şudur: Yangın kapısı yangının yayılmasını kösteklemek ciğerin mutasavverken, evgin çıkış bapsı yalnızca hızlı ve emniyetli tahliye yürekin kullanılan bir bapdır.

Yangın emniyetliği müstelzim herhangi bir alanda kullanılabilecekleri üzere, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası üzere yangın riskinin daha faik başüstüneğu alanlarda da yeğleme edilir.

Mekanizma odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının yerı gün otomasyon sistemlerine mutabık aksesuarlarla donatılmıştır. Mekanizma odası yangın kapıları camlı olur.

Yangın baplarının ve elan birgeniş yangın ekipmanın nasıl kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini erişimın kesinlikle sağlamlandığını öğrenmek üzere baş durumlar dair eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

; bir yangın esnasında yapı içerisindeki kişilerin kısaltarak, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini gerçekleştirmek amacı ile yapı bağırsaki yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Alelade bir yangın, katıksız afet ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanlar pencerelerden atlamakta ya da yapı muhtevai merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Tenha Kanatlı Yangın Kapıları; Hiçbir kanatlı tasavvurıyla, yurt yangın kapısı mekanlarda da yararlanmaı kolaylaştırırken, yangın çabucak güvenli bir çıkış katkısızlar.

Korunumlu koridor ve hol: Bitişik başüstüneğu mekanlarla ayrılıp, yangın fakatçlı korunmak istenen koridor veya hol.

Her kapı aynı dayanıklılığa mevla olmadığı kabil bu dayanıklılık süresi 20 ile 180 an arasında bileğmeseleebiliyor. Fakat bu kapılar baştan aşağı yanmaz olarak tasarlanmadı yalnızca bir süre dayanacak derece oturaklı. Meyveta baplar kanatıcı malzemelerden yapılmıştır ve bir yangın ahir kesinlikle yanacaktır.

Binalarda mevcut yangın kapıları ve ana bapların canipı esna yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği gibi, bir odanın dâhilindeki farklı bir göz kapısı da mümkün.

Bu sayede insanların güvenli bir şekilde binayı bırakma etmesine yahut yangınla savaşım ekiplerinin çalışmasına olanak sağlar. Yangın bapları ekseriya kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü amerikan barı kabil acil durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylece yangın sırasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Ürünlerimiz TSE yangın bapsı sertifikasına sahiptir. Bu sertifikanın yüzısilsile firmalar yangın bapsı deney raporlarına da sahip olmalıdır.

Sandık üzerindeki fitil yuvasına orantılı yüce nitelikli ısıyla genleşatır yangın fitili kullanılmaktadır.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari yapısı ilkin sürdürmek üzere kullanma amacına ve kullanan şahsiyet sayısına gereğince tasarlanan bapdır. Aynı anda birgeniş insanoğlunun kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, mualla binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu kırmızıışmutaş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kadar binalarda yeğleme edilmektedir.

Report this wiki page